SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

26/3/09

RECEPTES DIVERSES AMB BOLETS

AMANIDA DE CARGOLES AMB Cantharellus subpruinosus I AMETLLES TENDRES
Recepta original de Fernando Rodríguez
Ingredients:
• 250 gr. de Cantharellus subpruinosus
• 60 gr. d'ametlles tendres pelades
• 2 "chalotes"
• 4 brots de mach (canonges)
• 4 bastonets de pasta de full amb sèsam
• 1/2 ceba picada
• Sal Maldon (anglesa), Pebre negre mòlt, 1 fulla de llorer
• Vinagre de xerès (25 anys)
• Oli d'oliva verge
• 36 cargoles (aprox. 950 grs.) Elaboració:
Bullim les cargoles en abundant aigua amb sal i la fulla de llorer. Al mateix temps, cal saltejar els rossinyols i reservar-los.
A continuació piquem les "chalotes" i la ceba molt fines, ho afegim a les ametlles i ho salpebrem. Treiem les cargoles de la closca i les afegim amb els bolets a la mescla que hem realitzat prèviament. S'amaneix amb la sal Maldon i s'hi afegeix l'oli i el vinagre de xerès. A l'hora de servir, s'adornen els plats amb brots de mach i bastonets de pasta de full amb sèsam.
Comentari:
Amanida molt saborosa. S'aconsella el vinagre de xerès de 25 anys perquè aporta un sabor molt característic al plat.
 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.