SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

26/3/09

RECEPTES DIVERSES AMB BOLETS

ARRÒS DE PALS AMB COLOMÍ I BOLETS DE LA VALL DE SANT DANIEL
Recepta original de Fernando Rodríguez
Comentaris de Miquel À. Pérez-De-Gregorio
Ingredients:
• 2 colomins
• 200 gr d'arròs de pals
• 200 gr de bolets: múrgoles, rossinyols, flotes d'arbre.
• 2 cebes
• 1 pastanaga
• 1 porro
• 2 tomàquets
• All, oli, sal, pebre, julivert
• 1 dl de vi blanc
• 1 dl de brou blanc de colomí Elaboració:
Desossem els colomins i els reservem. Amb les carcasses, la pastanaga, el porro i una ceba fem un brou blanc que ens servirà per a l'arròs.

Tallem la ceba i l'all ben fi, en una cassola posem una mica d'oli d'oliva i ho daurem sense que es cremi, posem els pits de colomí, els bolets tallats en juliana i el tomàquet ratllat, ho saltegem i afegim el vi blanc, quan esta reduït li afegim l'arròs i a continuació el brou fins a cobrir, coure a foc lent, quan faltin 5 minuts fem una picada amb l'all, el julivert i el fetge fregit d'un colomí, ho afegim i rectifiquem de sal i pebre.

Una cop cuit l'arròs, elretirem del foc i eldeixem reposar 2 minuts, posem l'arròs en un motlle i muntem el plat amb l'arròs de fons, els pits tallats i les cuixes que haurem reservat, les fregim apart per a decorar el plat.
Comentari:
Aquesta és una recepta que sembla molt "moderna" tot i que està basada en les receptes tradicionals de l'Empordà (Girona). Senzillament un èxtasi per a tots els sentits. Poden utilitzar-se tota mena de bolets.
 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.