SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

31/3/09

CONSERVACIÓ DE BOLETS

Bolets en sal:

Es netegen els bolets, es tallen a trossos i s’escalden amb una mica d’aigua i sal durant un minut. Un cop freds es posen en un gerro per capes i s’hi va afegint una dissolució de salmorra al 30% de sal per litre d’aigua. Un cop el gerro estigui ple, però no fins dalt de tot (cal deixar almenys un centímetre entre la tapa i el líquid), es tanca el pot hermèticament.


Bolets en oli: 

Cal netejar i rentar els bolets.  Aquests han de ser bolets amb molta carn, joves i frescos.  Un cop rentats s’escalden 2 minuts en aigua bullint.  Es deixen refredar.  S’hi afegeix sal i herbes aromàtiques.  Es posen en un pot i es cobreixen amb oli d’oliva.
 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.