SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

25/3/09

RECEPTES DIVERSES AMB BOLETS

Arròs de bacallà amb ceps


Cuiner: Joan Piqué
Restaurant: Ruccula World Trade Center
Dificultat: mitjana
Preu: mitjà
Temps d'elaboració: 50 minuts
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g d'arròs
- 2 pebrots verds
- 2 tomàquets
- 1 gotet d'oli
- 200 g de ceps trossejats (congelats)
- 150 g de bacallà
- 2 grans d'all
- 1 l de fumet
- 1 culleradeta de sal
Preparació:
Comenceu aquest plat confitant el bacallà amb oli d'oliva i 2 grans d'all a foc mitjà. Quan comenci a agafar escalfor, retireu-lo del foc.
Mentrestant, aprofiteu per preparar el sofregit. Poseu una mica d'oli en una cassola i daureu-hi l'all picat. Després fregiu-hi també el pebrot verd (tallat ben petit i sense pell). Un cop el pebrot s'hagi fet una mica, afegiu-hi la ceba picada. Quan la tingueu ben daurada, incorporeu-hi el tomàquet natural ratllat. Deixeu-lo coure i després tireu-hi els ceps confitats (escaldeu-los amb aigua i sal, escorreu-los i coeu-los amb oli d'oliva, farigola i all).
Quan el sofregit tingui una textura semblant a la de la confitura, poseu-hi l'arròs i feu-lo enrossir uns 2 minuts. Tireu-hi el fumet (fet amb un sofregit de ceba, all, tomàquet, espines de bacallà i amb l'aigua d'escaldar els ceps). Deixeu que bulli uns 5 minuts, rectifiqueu-ho de sal i pebre, incorporeu-hi el bacallà esmicolat i acabeu-ho de coure al forn uns 10 minuts a 180 graus.
Abans de servir l'arròs, deixeu-lo reposar uns 2 minuts.
Font: www.bergueda.com
 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.