SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

31/3/09

CONSERVACIÓ DE BOLETS

Confitats:

Les conserves de bolets en vinagre i herbes aromàtiques constitueixen ja per elles mateixes un plat a punt de ser consumit, però també es poden guardar per a l'ocasió adient durant molt de temps. Els bolets més adients són els més carnosos, com ara els rovellons i els pinetells, els escarlets, les llengües de bou acabades de sortir, etc. Un cop els bolets són ben nets, s'escalden en aigua bullent, es colen i es deixen refredar. Després es posen en pots de vidre prèviament escaldats. Mentrestant es tria en una paella la quantitat de suc suficient per a omplir els pots fins a dalt de tot, a raó d'una part de vinagre per dues iguals d'aigua. A foc lent es deixa bullir 2 o 3 minuts. Quan la barreja és freda, s'omplen els pots fins a dalt i es tanquen bé.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es poden confita amb vinagre els rosinyols igual que els rovellons

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Bona puntualització. Gràcies.

 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.