SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

JOC BOLETAIRE

Joc boletaire per a la mainada Clica a sobre l'enllaç i demostra si saps distingir o no alguns bolets molt comuns als nostres boscos. Així començaràs a ser un bon boletaire. Si encertes, i vols, pots comunicar-m'ho a través d'un comentari. Ànims i a omplir el cistell!

25/3/09

RECEPTES DIVERSES AMB BOLETS

Ànec salvatge amb rovellons

Restaurant: L'Estany
Dificultat: mitjana
Preu: alt
Temps d'elaboració: 2 hores
Ingredients per a 4 persones:
- 1 ànec salvatge
- 1 gotet d'oli
- 5 cebes mitjanes
- 2 tomàquets
- 2 fulles de llorer
- 1 cabeça d'alls
- pebre negre mòlt i en gra
- sal
- 1/2 l de vi blanc de bóta
- 2 l d'aigua
-1/2 kg de rovellons
Preparació:
Salpebreu els trossos d'ànec i daureu-los en una cassola amb oli calent. Quan ja estiguin daurats, afegiu-hi la ceba tallada a anelles i el tomàquet tallat a daus. Quan la ceba ja estigui daurada, tireu-hi el vi blanc de bóta i deixeu-lo reduir. A continuació, poseu-hi els alls, una mica de pebre en gra i 2 fulles de llorer.
Remeneu-ho una mica i aboqueu-hi l'aigua. Feu-ho coure durant 3/4 d'hora, i tireu-hi els rovellons sencers. Saleu-ho i deixeu-ho coure 3/4 d'hora més.
Arròs amb bolets i formatge del Cadí
Cuinera: M. Rosa Sort
Restaurant: Hotel Andria
Passeig Joan Brudieu, 24
La Seu d'Urgell
Dificultat: mitjana
Preu: mitjà
Temps d'elaboració: 1 hora
Ingredients per a 4 persones:
- 2 ceps
- 100 g de moixernons
- 100 g de carreroles
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 tomàquet
- 75 g de formatge semigras
- 1 gotet de vi blanc
- 350 g d'arròs
- 1'1 l de brou
- 2 grans d'all
- sal i oli
Preparació:
Per començar, poseu oli en una paella i afegiu-hi la ceba picada. Quan estigui una mica daurada afegiu-hi el pebrot i deixeu-ho coure una estona. Després afegiu-hi el tomàquet i l'all. Deixeu-ho coure lentament fins que quedi ben daurat. Aleshores incorporeu-hi els ceps, els moixernons i les carreroles. Apugeu el foc i remeneu-ho una mica. Tot seguit afegiu-hi una copa de vi blanc i deixeu-ho reduir.
Quan tingueu el vi reduït afegiu-hi l'arròs. Remeneu-ho una mica i incorporeu-hi el brou d'au i de carn, prèviament escaldat. Afegiu-hi sal i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Finalment afegiu-hi el formatge i poseu la paella al forn durant 10 minuts.
 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.