GELAT DE BOLETUS EDULIS AMB CREMA DE CLITOCYBE ODORA
Recepta original de Fernando Rodríguez
Comentaris de Miquel À. Pérez-De-Gregorio
Ingredients:
• Per al gelat:
• 0,5 l de llet, 90 gr de sucre, 8 iemes d'ou, 10 gr de sucre invertit
• 250 gr de bolets (Boletus edulis)
• Per la crema:
• 0,5 l de crema de llet, 8 gemes d'ou, 100 gr de sucre, 10 gr de "maizena"
• 50 gr de bolets (Clitocybe odora)
• Per als canonets:
• 50 gr de clara d'ou, 50 gr de sucre glaç, 50 gr de mantega
• 50 gr de farina, 50 gr de pinyons Elaboració:
Elaboració del gelat: bullir la llet amb el sucre i els bolets, ho deixem que reposi en la nevera 24 hores. Un cop passat aquest temps, ho posem al foc, quan comenci a bullir retirem del foc i ho afegim a les gemes. Ho passem per la batedora i ho lliguem a foc lent com si fos una crema anglesa. Muntar el gelat en una gelatera.
Elaboració de la crema: bullir la crema de llet amb els bolets i el sucre, quan comenci a bullir, retirar del foc i passar per la batedora, afegir les gemes i la "maizena" i lligar-lo al foc.
Elaboració dels canonets: barregem tots els ingredients i estirem una mica de massa en uns tels antiadherents.
Comentari:
Ja fa temps que, en la anomenada nova cuina, varen aparèixer el gelats de bolets. Aquest que us presentem, té com a protagonista principal el cep (Boletus edulis o B. Aereus), però compta amb el concurs d'un bolet d'aroma increïble: el clitocybe odora. La seva fortor d'anís fa que hagi de usar-se amb molta mesura.
🔘 Arracada de plata i pissarra 🔘 Pendiente de plata y pizarra.
-
🔘 Arracada de plata i pissarra. Són dues rodones de plata encaixades i
soldades entre elles: 37€
🔘 Pendiente de plata y pizarra. Son dos redondas de plat...
Fa 5 hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada