SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

30/3/13

ENVEJA? 30.3.13




És clar que no són pas meves... Ja m'agradaria..., ja ens agradaria. Quina enveja, oi?

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones! De quin pais és el video? En troba moltes, per aqui hem de voltar una mica més. Al principi del video surt un tipu de múrgula amb punxa semblant a un avet, és bo?on

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Em sembla que el vídeo és d'Anglaterra. Realment aquest tipus ho té més fàcil que nosaltres... Aquella múrgula cònica i de color negre és bona. També n'hi ha d'iguals, però de color crema molt claret.

Anònim ha dit...

Demà al matí aniré a veure si en trobo alguna. Vaig anar-hi dissabte passat i ni una. Un company de feina la setmana passada en va trobar unes quantes de petites, a veure si tenim sort.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Espero que tinguis sort. M'agradaria saber qui ets. Una abraçada.

Anònim ha dit...

N'he trobat cap a una vintena, totes petites. Ara comencen a sortir. Em dic Jordi i sóc de les Guilleries, a la comarca de la Selva.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

No et podràs queixar... Al menys et va anar millor que a mi fa 4 dies. Espero que de debò comencin a sortir ara perquè si no, ja farem tard. Això sí, ens convé que plogui una mica (per no dir força més) perquè més endavant podrien sortir altres tipus de bolets (estic pensant en el mes de maig). Una abraçada, Jordi.

Anònim ha dit...

Hola, em dic Anna i soc de Valldoreix (Vallès occidental).Fa uns dies vaig trobar múrgules a la meva zona.Em podrieu aclarir què és el que s'ha de fer amb la seva suposada toxicitat?.Jo les he fet assecar. Gràcies.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Totes les múrgules poden resultar tòxiques (mai tant com per posar en perill la vida), excepte que estiguin ben assecades o molt ben cuites. En cas contrari poden causar problemes intestinals. Mai s'han de confondre amb la múrgula borda (gyromitra esculenta), que sí podria presentar problemes molt greus per a la salut.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Ferran.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

De res, Anna. (per editar el comentari amb el teu nom, en comptes de que surti "anònim", nomes has de triar en el perfil el lloc que diu nom i escriure el teu)

Anònim ha dit...

Està molt bé aquest video, però vostè no té excusa com per no trobar-ne cap. El mínim que ha de trobar vostè e´s la meitat que d'aquest home.
Ja que tothom es posa anònim i desprès posa elseu nom, jo també ho faig. Començo a entrar cada vegada més a aquest blog. Pau Bofill Sala.

tumu ha dit...

El video podria ser americano, tonteando por internet encontre una asociacion americana de amigos de la murgula, habia un monton por todas partes.
Este año tuve la suerte de encontrar unas 15/20 murgulas, pero fue pura suerte, las encontre siguiendo el curso de una especie de rierol que bajaba de la montaña.
Es una seta a la que le tengo un afecto especial, mi familia es de andalucia y alli se conocen como colmenillas... mi tio es un gran recolector y cada año recoge unos cuantos kilos , tiene 5 hijas pero el novio de ninguna de ellas le da la confianza suficiente como para revelar sus sitios ... hahahahah! insiste en que baje a verlo en la epoca buena para llevarme a esos sitios... pero nunca cae en fechas festivas, lo cierto es que siempre que bajo a ver mi familia al sur, mi tio descongela unas cuantas ( previemante cocidas ) , las enfarina y frie. Buenisimas!!!

 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.