SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

29/4/12

ANEM PER LA MÚRGOLA.29.4.12

En Josep ens ha portat avui a caçar múrgoles. Ni en Miquel ni jo som experts en aquest bolet tan especial, i així és que hem fet el que hem pogut. En general, tots tres esperavem més quantitat, però ja es veu que allà encara els hi falten una o dues setmanetes. En Josep és el que més n'ha agafat amb diferència. De tota manera ha resultat un dia esplèndid i, com sempre, en Miquel ha vetllat per la nostra bona alimentació. Gràcies als dos.



7 comentaris:

javier cs ha dit...

aquests son bastant grans no? totes les murgoles son iguals? bona sort dema, pero guanyara el millor!! hala madrid!

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Javi: hi ha molta varietat de múrgoles. Totes tenen en comú que són molt difícils de trobar. Hi ha de petites i de grans. La que tinc en la mà és molt gran. No ho acostumen a ser tant.

maria ha dit...

Hola Ferran!
quan de temps, eh... feia dies que no hem passava pel teu blog, però ja sóc aquí, ara ja no has de patir per res... jijiji..
escolta, m'agradaria saber on es poden trobar les múrgules, no sé si és veritat però m'han dit que es donen en Txoperes, al costat de rius, és així? Ja hem diràs!
muasmil i bolets més!

Ferran Arizcun ha dit...

Maria: jo les agafo, sobretot, en zones muntanyoses d'arbres de fulla caduca (per això és tan difícil de veure-les. S'amaguen sota les fulles caigudes), però també es donen en alzinars. Els hi agrada molt llocs per on baixa aigua (rius, rieres, corriols...) i llocs d'antigues carboneres (aquests forats al bosc on antigament feien carbó per després vendre'l). De tota manera, ja t'aviso que és molt difícil donar amb un bon lloc.

maria ha dit...

Eskerrik asko per la info!!! Crec que provarem per Urdaburu, que allí hi ha moltes carboneres, a més si no trobem res al menys disfrutarem del bosc, que és molt bonic!!! moltes gracies i ja t'aniré explicant! muasmil!

albertpenella ha dit...

Déu n'hi do quina múrgola!

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Benvolgut Albert: Ja no et reconeixia... Sí que era bona la múrgola, boníssima. Com va tot per aquelles terres? Des de que no publiques, et trobo a faltar. Suposo que estàs molt ocupat, però, de tant en tant, podries publicar quelcom, oi?

 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.