FILET DE CÉRVOL EN SALSA DE MÚRGOLES
Recepta original de Fernando Rodríguez
Comentaris de Miquel À. Pérez-De-Gregorio
Ingredients:
• 600 gr filet de cérvol net
• 400 gr de múrgoles (Morchella sp.)
• Pa ratllat amb llavor de rosella
• 1 ou
• l de crema de llet
• ½ l de suc de carn
• 2 xalotes
• Mantega
• 1 vas de vi de Porto Elaboració:
Rostim el filet i el tallem en làmines fines, vigilant de que quedi una mica cru.
Salsa: en la paella de rostir el filet afegim les xalotes picades molt fines, afegim les múrgoles tallades en làmines, ho deixem que es faci una mica i afegim el vi de porto, la crema de llet i el suc de carn, ho deixem reduir fins que quedi la salsa cremosa.
Múrgoles: les bullim i les empanem amb el pa ratllat amb la llavor de rosella i les fregim en oli abundant.
Comentari:
Aquesta és una recepta de cuina amb majúscules. Com a productes del bosc, els bolets i la cacera sempre han combinat molt bé. Si la carn del cérvol li dona consistència, les múrgoles (Morchella sp.) li donen tota la finesa i la sofisticació necessàries. Indicat per a ocasions molt especials.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada