"PLATILLO" DE POLLASTRE AMB BOLETS
Recepta popular empordanesa
Comentaris de Miquel À. Pérez-De-Gregorio
Ingredients:
• Pollastre
• Bolets
• Ceba
• Tomàquet
• Aigua
• Sal
• Ametlles
• Pa Elaboració:
Un cop net i suclimat el pollastre, es talla a trossos més aviat petits, sense desaprofitar les ales, el grapó, la carconada, etc. Es guarda el fetge.
Els bolets salats o confitats, els haurem tingut tota la nit en remull o bé els fem just arrancar el bull, a fi de dessalar-los.
Es posa una cassola al foc amb una cullerada de greix -o oli d'oliva- i s'hi fan enrossir els talls de pollastre i el fetge. Es treuen i s'hi tira ceba picolada, a continuació el tomàquet i es fa un bon sofregit. S'hi tira el pollastre, els bolets i agua bullent i es sala. Es tapa i es fa coure a foc baix una bona hora.
En un morter hi aixafem una mica de pa sec, ametlles torrades i el fetge del pollastre prèviament sofregit. Es fa una picada ben fina, es desmarxa amb aigua bullent i, un quartet abans de servir, es tira a la cassola.
Comentari:
Típic plat de Festa Major, es poden fer servint altres carns o barreges. Poden usar-se tota mena de bolets, també frescos o assecats, barrejats o d'una sola classe. Amb els escarlets (Hygrophorus russula), amb els rossinyols (Cantharellus subpruinosus), o amb les llegües de bou (Hydnum repandum), queda exquisit. Hi ha tantes variants com imaginació dels cuiners i cuineres populars. Hi ha qui espesseeix la salsa amb farina, qui afegeix un got de vi ranci, vi negre o conyac, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada