FRICANDÓ DE VEDELLA AMB CAMA-SECS (Marasmius oreades)
Recepta popular
Comentaris de Miquel À. Pérez-De-Gregorio
Ingredients:
• Crostó de vedella o tapa plana com a bistecs
• Oli
• Canyella
• Sal
• Un raget de llimona per a la marinada
• Tomàquet per al sofregit
• Cama-secs secs (Marasmius oreades) Elaboració:
Una hora abans es marinen els bistecs amb oli, sal, un pessic de canyella i un raget de llimona. Un cop marinats, s'arrebossen i es fregeixen. En una cassola a part es sofregeix la ceba i, quan és rossa, s'hi afegeixen dos tomàquets trinxats i els cama-secs que haurem tingut en remull. Es deixa coure una estona i, quan és cuit, s'hi afegeix la carn i l'aigua necessària. Es deixa bullir un parell d'hores.
Per servir el plat es fregeixen uns trossos de pa de la mateixa mida dels bistecs, es col•loquen en una safata amb un bocí de carn damunt de cada un i s'hi escampa la salsa per sobre.
Comentari:
Tot i que també es fan servir d'altres bolets, el "Fricandó" és el plat del cama-sec per excel.lència. En la majoria dels comerços trobareu els cama-secs assecats amb el nom "incorrecte" de moixernó. L'autèntic moixernó, és el Calocybe gambosa, espècie primaveral que surt als prats de muntanya, i que és de superior qualitat gastronòmica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada