31/3/09

CONSERVACIÓ DE BOLETS

Assecats:

és un sistema molt adient per bolets com les trompetes de la mort, rossinyols de pi, camasecs, ceps, rossinyols, múrgules, etc. S’han d’exposar estesos a temperatura ambient, col·locats a sobre un paper de diari. Cal moure’ls sovint fins que quedin durs i fràgils. Un cop secs convé guardar-los en un pot tancat per conservar el seu aroma. Per consumir-los, cal deixar-los una estona en remull.

Al bany maria:

és un sistema molt adient per bolets amb molta carn (rovellons, pinetells, llenegues, rossinyols, escarlets, etc.). Un cop nets s’han de coure una mica per que treguin part de l’aigua. Després es deixen refredar i es fiquen en pots d’aigua lleugerament salada. S’afegeix una mica d’oli i es tapen. Es mantenen ½ hora al bany maria. Es pot afegir una mica d’all, lloré, guindilles... També es poden conservar en oli i vinagre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada