SI VOLS VEURE LES FOTOGRAFIES AMPLIADES, CLICA A SOBRE DE LA FOTOGRAFIA CORRESPONENT.

29/10/10

MALEÏDA TRAMONTANA. 29.10.10

Aquest matí, festa a Girona (sant Narcís) i aniversari meu, he vist el bosc molt i molt sec. La tramontana ha fet molt de mal. Alguna cosa ha caigut, però ara mateix el que cal és que plogui bé i que la tramontana ens deixi tranquils durant unes quantes setmanes. Per què ha d'entrar la tramontana quan el bosc estava tan ben preparat?! És injust!!! Li he demanat a sant Narcís, en la seva festa, que ens aconsegueixi aquest favor.


En Jordi amb un bon pinetell a la mà.

23/10/10

MOLT BÉ, PERÒ MAI HAVIA PATIT TANT AL BOSC. 23.10.10

Tot el bosc destrossat, no hi havia manera d'entrar, la sortida del bosc ha estat el pitjor (em ric jo de programes de Tv com el d'"El último superviviente" i programes similars). De debò que tot és dantesc. Això sí, passant-lo malament un trobava la seva recompensa. Molts pinetells i rovellons (tots ben sans), moltíssims rossinyols i escarlets blancs, uns quants siunenys, alguna amanita vaginata, uns quants xampinyons de bosc, llengües de bou, força quantitat de trompetes de la mort, etc. etc. Ha anat força bé, encara que s'ha patit i treballat de valent.
Per cert, ha sortit en abundància la farinera borda (amanita phalloides). És letal. Els boletaires menys experimentats heu d'anar molt al tanto de no confondre aquest bolet amb cap altre.



20/10/10

ROVELLÓ, ROVELLÍ

Rovelló, rovellí (Isabel Barriel) poesiaula.blogspot.com

Rovelló envellit,
ple de cucs a la nit.
Rovelló ennegrit,
rovellat al seu prat.

Rovelló escarransit,
t'has quedat ben petit.
Rovelló, rovellí
t'has quedat esquifit.

Rovelló envellit,
rovelló ennegrit,
rovelló escarransit
rovelló esquifit...

Ai, ai ai! Déu n'hi do
rovelló exquisit
que enguany has fugit.

16/10/10

NO HA ESTAT PAS MALAMENT, PERÒ ESPERAVA MÉS. 16.10.10

En Carles i jo hem sortit aquest matí. La cosa no ha anat malament, però, sincerament, esperava trobar més activitat. He vist molts pinetells i rovellons podrits. Rossinyol de pi (camagroc), molt. Tant que m'he deixat unes quantes clapades. El dia, fantàstic. Això sí, molta gent als boscos i tot molt buscat.




9/10/10

JA NO SÉ PAS QUÈ FER AMB TANTS BOLETS. 9.10.10

Ja no sé pas que fer amb tants bolets!!! Aquest matí, en Frederic, Carles i Pep m'han acompanyat al bosc i hem fet quatre cistell (un de cadascú). Encara prodríem haver caçat més, però la capacitat dels cistells i la força dels braços tenen un límit. Pinetells, rovellons, rossinyols de pi, palomes, xampinyons de bosc...



6/10/10

INTERCANVI


INTERCANVI (Isabel Barriel) poesiaula.blogspot.com

Intercanvi de regals:
jo et dono ma presència,
tu em dónes rovellons
que t'agafo amb reverències,
amic bosc.

3/10/10

UN DIA RODÓ i BOLETS A LA LLOSA. 3.10.10

Avui hem matinat (com sempre s'ha de fer quan es tracta de caçar bolets), i en Miquel, Llorenç, Pep i jo ens hem arremangat en el lloc i moment on tocava. Boníssima collita i, per rematar-la, hem dinat amb bolets a la llosa i uns embotits, en mig del bosc. Què més us podria explicar? Crec que amb aquestes poques lletres, i les fotografies que les acompanyen, està tot dit.




 
Boletaire Gironí és un bloc d'en Ferran Arizcun. Amb tots els drets reservats.